Micke Orgel goes live - Om svensk musik

Micke Orgel delar med sig av nyheter och erfarenheter från svenskt musikliv. Skicka gärna epost om du vill dela med dig av nyheter, musikfiler, information eller bara vill prata om svensk musik i allmänhet: micke_orgel@hotmail.com

09 juli 2005

Veckans försäljningsettor

Det är inte så ofta jag skriver om försäljningslistan över album och singlar men jag gör det nu.

Etta på albumlistan är nämligen Cajsa-Stina Åkerström med De vackraste orden som jag skrev om som hastigast i posten Jag ger dig (inte) min morgon. Att de är tjejerna som regerar för tillfället visar inte bara förra helgens SheMusic-festival utan även på albumlistans topp fem. Trea är nämligen Robyn med sitt självbetitlade album och fyra är stjärnskottet Amy Diamond med This is me now. Att Amy egentligen heter Deasismont i efternamn är ju inget ni behöver sprida vidare, okej?

Jag tror att hon är den yngsta artist som haft så här stora framgångar sedan The Pinks på 80-talet om nu någon minns dem. Möjligtvis kan Sanna Nielsen konkurrera då hon som elvaåring låg ett på Svensktoppen med Till en fågel.

Amy Diamond var fortfarande tolv år när singeln What´s in it for med? släpptes och letade sig upp på försäljningslistans förstaplats.

Tre svenska tjejer på albumlistans fyra första placeringar alltså. Dessutom bidrar Karin Dreijer från The Knife med sång på en av låtarna på Röyksopps album The Understanding som ligger sjua.

---

På singellistan ligger Lars Winnerbäck och Hovet etta med EP´n Stort liv som också innehåller låtarna Där elden falnar (men fortfarande glöder), När sommaren kommer och Kom hem till mej. Winnerbäck släpper under sina pågående sommarturné en låt från varje spelning för digital försäljning. På CDON.com kan du köpa dessa låtar för 9.90:-/styck. Kul initiativ, men måste det ta en vecka innan låten är omarbetad för försäljning?

Här kan ni se Lars Winnerbäck och Hovet i sommar:

1 jul: Vadstena, Vadstena slott
2 jul: Växjö, Amfium/Campus
7 jul: Sundsvall, Gatufesten
8 jul: Helsingborg, Sofiero slott
10 jul: Ronneby, Ronneby Brunnspark
12 jul: Borgholm, Slottsruinen
13 jul: Borgholm, Slottsruinen
14 jul: Västervik, Gränsö Slott
15 jul: Arvika, Arvikafestivalen
16 jul: Säter, Säterdalen
17 jul: Gävle, Högskolan
20 jul: Kristianstad, Ovesholms Slott
22 jul: Göteborg, Trädgårdsföreningen
23 jul: Lysekil, Pinneviken
24 jul: Mariestad, Karlsholme Folkpark
27 jul: Varberg, Fästningen
29 jul: Piteå, Piteå dansar & ler
30 jul: Östersund, Storsjöyran
31 jul: Trondheim (n), Olavsfestdagene

5 aug: Eskilstuna, Sundbyholms Slott
6 aug: Halmstad, Brottet
7 aug: Malmö, Mölleplatsen
10 aug: Stockholm, Skansen
11 aug: Stockholm, Skansen
13 aug: Finspång, Rockslottet
14 aug: Uppsala, KAP Studenternas IP

Bloggtoppen.se