Micke Orgel goes live - Om svensk musik

Micke Orgel delar med sig av nyheter och erfarenheter från svenskt musikliv. Skicka gärna epost om du vill dela med dig av nyheter, musikfiler, information eller bara vill prata om svensk musik i allmänhet: micke_orgel@hotmail.com

09 juli 2005

Existensminimum

Existensminumum släppte nyligen en spretig singel Running down everyone som man frikostigt kan lyssna på här. Det är Existensminimums skivbolag som tillhandahåller nedladdning av sina artisters senaste singlar. Även aritster som Antennas (som tidigare hette Novak och Black Belt finns på ettiketten Novoton. Existensminumum är för övrigt ett enmasprojekt bestående av Moneybrothers trummis Magnus Henriksson. En video med Existensminimums låt From me to you kan man se här. Existensminimum har även släppt alster på Moder Jords Massivas egna skivbolag Flora & Fauna. F&F är också generösa med låtar att ladda ner. Här finns deras nedladdningssida.

Det är ganska fantastiskt att se hur saker och ting hänger ihop inom svenskt musikliv. Två av medlemmarna i Moder Jords Massiva är poeten Bob Hansson och sångerskan Anna Maria Espinosa. Anna Maria fick en stor hit tidigare i år med Livet enligt Rosa-låten To win my love (som för övrigt kan ha årets bästa intro) och vem skrev melodin till den låten om inte Moneybrother!

För att summera det hela. Moneybrother skriver en låt åt en av skivbolagsägarna till skivbolaget som släpper alster av hans trummis.

[UPDATE 2005-07-09 21:55]
Existensminimum var Manifest-nominerad till Årets liveartist tidigare i år.

Bloggtoppen.se