Micke Orgel goes live - Om svensk musik

Micke Orgel delar med sig av nyheter och erfarenheter från svenskt musikliv. Skicka gärna epost om du vill dela med dig av nyheter, musikfiler, information eller bara vill prata om svensk musik i allmänhet: micke_orgel@hotmail.com

03 december 2004

Wilmer X släpper ny platta

Ska man sjunga rock n´ roll på svenska så är det skånska som gäller. Jag vet inte vad det är som gör det, men det är nåt visst med rock på skånska.

Det började med Kal P Dal. Som tur är dog inte den skånska rocken med honom utan Wilmer X axlade Kalles mantel väl och på 90-talet kom bob hund och tog över som Skånes bästa rockband.

När nu bob hund ligger i träda till förmån för Bergman Rock så passar Wilmer X på att släppa ett nytt album och därmed försöka ta tillbaka den skånska rocktronen.

Om jag räknar rätt i hastigheten så blir det Wilmer X 28:e album i ordningen, live-skivor och samlingsskivor inräknade, sedan den självbetitlade debuten 1981.

Pelle Ossler och Mats Bengtsson har hoppat av sedan förra plattan Lyckliga hundar som kom ifjol och numera har Wilmer X bara fyra medlemmar; Nisse Hellberg, Sticky Bomb, Jalle Lorensson och Thomas Holst.

Något namn på plattan som beräknas släppas den 26 januari är inte bestämt ännu men det lutar åt "Bara muskelminnet kvar". Ett första smakprov från plattan släpps om två veckor.

Meddelar Micke Orgel
---
Den 18 januari är det för övrigt 20 år sedan Kal P Dal dog i sviterna av den hjärnblödning han drabbades av 15 dagar tidigare.

Bloggtoppen.se