Micke Orgel goes live - Om svensk musik

Micke Orgel delar med sig av nyheter och erfarenheter från svenskt musikliv. Skicka gärna epost om du vill dela med dig av nyheter, musikfiler, information eller bara vill prata om svensk musik i allmänhet: micke_orgel@hotmail.com

01 december 2004

Varför så tråkig, Elin!!??

Elin Sigvardssons förstasingel från kommande albumet Smithereens släpps imorgon. Samtidigt kommer Elins nya hemsida upp.

Jag fattar inte hur hennes skivbolag Bolero Records tänker när de plockade ner den gamla hemsidan för nästan två veckor sedan och istället lade upp en bild på omslaget till nya singeln och en kort information om att en ny hemsida kommer upp den första december.

Tur då att Mats lagt ner tid och möda på att göra en inofficiell hemsida om Elin. Tyvärr hittar man inte mycket information om vare sig nya skivan eller nya singeln heller på inofficiella hemsidan.

Hur som helst, nya singeln heter Song for Anna och spelas en del i P3 redan nu. Men jag fattar inte hur den kunnat bli utvald till förstasingel!! Elin visade upp ett brett låtmaterial redan förra hösten då hon var ute på turné. Yellow me, Stupid Sunday Song och Claudia är alla starkare låtar än vad Song for Anna är. Visst, jag förstår om Elin gärna vill att hyllningslåten till hennes lillasyster ska vara förstasingel, men du kunde väl låtit den sticka ut lite mer i så fall och inte vara så slätstruken?

Like a charm, Treading water, Dear I, Song for Anna. Ser ni likheten? Slätstrukna, ointressanta historier som försvinner i mängden på skivan.

Jag hoppas du väljer någon av de tre låtar jag räknade upp tidigare som andrasingel. Då är allt förlåtet. Nästan.

Menar Micke Orgel

[UPDATE 2005-06-23]
Jodå, du är förlåten, Elin! Andrasingel blev Stupid Sunday Song och igår släpptes Elins tredjesingel från Smithereens och det blev Yellow Me. Nu hoppas jag att man väljer att släppa fyra singlar från senaste albumet också, precis som man gjorde med Saturday Light Naive och att fjärdesingeln blir Claudia.

Bloggtoppen.se