Micke Orgel goes live - Om svensk musik

Micke Orgel delar med sig av nyheter och erfarenheter från svenskt musikliv. Skicka gärna epost om du vill dela med dig av nyheter, musikfiler, information eller bara vill prata om svensk musik i allmänhet: micke_orgel@hotmail.com

01 december 2004

Timo Räisänen

Alltså, vad är med den där jävla Håkan Hellströms vänner egentligen? De ynglar av sig i solobranschen som värsta kaninfarmen! Först var det Håkan själv som hoppade av Broder Daniel och bildade kultfenomet Håkan Hellström. Sedan hoppade Teodor Jensen av samma band och bildade The Plan. Senaste Håkan-kompisen som solar är Timo Räisänen från Her Majesty.

Lovers are lonely heter debutsingeln och den har en intressant baksida. På Pop Non Stop i P3 idag berättade man att Timos favoritartist att producera är Whitney Houston och som B-sida hittar man Didn´t we almost have it all som Whitney Houston sjungit in.

Pop Non Stop var ofina nog att krossa min vision om att Eric Clapton skrivit texten till Tears in heaven till sin avlidne son, men nähädå, så var det inte alls. Tears in heaven och Didn´t we almost have it all har nämligen samma textförfattare. Will Jennings var namnet.
Hans mest kända låt är nog My heart will go on med Celine Dion från filmen Titanic.

Men det var stackars Timo det skulle handla om. Jag hoppas verkligen din singel och kommande skiva (som enligt uppgift ska släppas i början av nästa år) säljer bra så att du har råd att köpa lite kläder! Bilden på din hemsida är fan inte vacker! Ta på dig!!

Tycker Micke Orgel

[UPDATE 2005-06-23]
Det verkar som om Timo tjänat en och annan slant på sin skiva Lovers are lonely för när man idag kikar på hans hemsida så uppträder en mycket prydligare bild av Timo. Starkt jobbat!

Bloggtoppen.se