Micke Orgel goes live - Om svensk musik

Micke Orgel delar med sig av nyheter och erfarenheter från svenskt musikliv. Skicka gärna epost om du vill dela med dig av nyheter, musikfiler, information eller bara vill prata om svensk musik i allmänhet: micke_orgel@hotmail.com

13 december 2004

Vart tog Frida Snell vägen?

Kirunatjejen, numera boendes i Stockholm, Frida Snell släppte våren 2002 albumet Black Trillium. Det var nog inte bara jag som gillade det albumet.

De som inte känner till henne har kanske ändå hört hennes låt Lucky day som spelades en del i filmen Känd från TV med Johan Rheborg. Som andrasingel valdes covern på Smashing Pumpkins låt Bullet with butterfly wings.

Men sen blev det väldigt tyst ända fram tills en ny singel som inte finns med på Black Trillium släpptes tidigare i år; Saturday night. Frida hade nu tagit skrivarhjälp av Andreas Mattsson från Popsicle och samlat några gamla låtar från Black Trillium och blandat med lite nya (bland annat Saturday Night) till ett nytt album; Super Alpha. Men det har inte släppts i Sverige.

Hon verkar heller inte vara särskilt intresserad av att skapa ett intresse kring sin musik genom att marknadsföras så frågan är om hon likt Laleh Pourkarim (som jag skrev om här vill låta musiken tala och själv inte synas så mycket.

Jag tycker det är konstigt i alla fall, för den tjejen har verkligen talang. Hon är inte mer än 21 år och har redan gjort ett fantastiskt album i Black Trillium och en fantastisk förstasingel i Saturday Night. De övriga låtarna från Super Alpha har jag tyvärr inte hört.

Förrutom detta har hon också, tillsammans med Freddie Wadling från Fläskkvartetten, skrivit en jättefin låt i Flow my ashes för TV-programmet Kobra.

Kom tillbaka, Frida! Vi saknar dig!

Bloggtoppen.se