Micke Orgel goes live - Om svensk musik

Micke Orgel delar med sig av nyheter och erfarenheter från svenskt musikliv. Skicka gärna epost om du vill dela med dig av nyheter, musikfiler, information eller bara vill prata om svensk musik i allmänhet: micke_orgel@hotmail.com

17 december 2004

Mattias Alkberg är en gnällskalle*!

Nu har jag bara en Aftonbladetartikel att gå på (hinner inte ta reda på mer fakta just nu) så verkligen ser kanske annorlunda ut.

Mattias Alkberg, tidigare sångare i Bear Quartet, har ju nytt band som går under namnet Mattias Alkberg BD. Detta band har av deras skivbolag, Planekonomi, anmälts till Grammisjuryn under kategorin Årets Pop Manlig. Skivbolaget har alltså gjort en miss för visst vet de att Mattias Alkberg är namnet på sångaren och Mattias Alkberg BD är namnet på bandet.

Men för fan, Mattias, skylld då på skivbolaget och vänd inte kappan efter vinden när journalisten berättar hur en grammisnominering går till i praktiken. Att tycka att juryn är korkad och chauvinistisk är väl sin sak, men att inte ha mer på fötterna när man går till pressen och skriker är så jävla dåligt.

Men visst, ni har fått er uppmärksamhet. Grattis!

*) Mattias Alkberg BDs förstasingel från albumet Tunaskolan, Fyllskalle gav inspiration till rubriken.

Bloggtoppen.se