Micke Orgel goes live - Om svensk musik

Micke Orgel delar med sig av nyheter och erfarenheter från svenskt musikliv. Skicka gärna epost om du vill dela med dig av nyheter, musikfiler, information eller bara vill prata om svensk musik i allmänhet: micke_orgel@hotmail.com

15 januari 2006

Kent.nu vs. P3 - Hur gick det?

Det har gått lite drygt en månad sen "bråket" mellan Kents fans och P3 blossade upp sedan Kent inte nominerats till Guldmicken, utmärkelsen för Årets bästa liveartist.

Kentfansen verkade inte ha förstått att det inte var en omrösning det handlade om i första omgången utan man vad man gjorde var att ge förslag på band som man tyckte utmärkt sig på livescenen under året. En jury valde sedan ut sina fem favoriter, precis som i alla andra publika kategorier.

Därefter skedde omröstningen mellan de fem artister som juryn valt ut.

Kentfansen var som sagt inte nöjda med att Kent inte var ett av dessa fem band. En namninsamling upprättades och under den månad listan legat uppe har man fått in nästan 3000 namn. Imponerande!

I samma veva lade jag uppe en namninsamling MOT protesten mot P3 eftersom jag inte tyckte att den hade tillräckligt på fötterna. Visst, P3 hade inte uttryckligen skrivit att det inte var en omrösning i första läget, men man måste ändå ha velat feltolka texten som stod i samband med nomineringsförfarandet om man skulle få det till att vara en omröstning.

Naturligtvis fick inte namninsamling ens en bråkdel av vad Kentfansens namninsamling fick och det hade jag inte väntat mig heller. Sammanlagt 12 namn samlade jag in, men kommentarerna som de som skrev under visade att inte alla skrev under rätt lista.

Bland de nästan 3000 kommenterarna på namninsamlingen mot P3 finns det många som hyser agg mot kanalen eftersom de "röstade på Kent" och de är arga för att deras röster inte räknades. Återigen har man inte förstått vad det handlar om. Henrik, Kent.nus webbmaster, må ha bra argument till att reagera mot den uteblivna nomineringen (här finns länkar till förklaringen) men jag påstår att majoriteten av de som skrivit under hans namnlista inte vet vad de skrivit på, utan bara skrivit på listan eftersom det hade något att göra med Kent och att man i och med att man skrev under visade sitt stöd för sina idoler.

Min första post i frågan finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Bloggtoppen.se