Micke Orgel goes live - Om svensk musik

Micke Orgel delar med sig av nyheter och erfarenheter från svenskt musikliv. Skicka gärna epost om du vill dela med dig av nyheter, musikfiler, information eller bara vill prata om svensk musik i allmänhet: micke_orgel@hotmail.com

12 november 2005

Hur Hoola Bandoola Band började slå igenom

Mikael Wiehe berättar:

Så började Hoola Bandoola Band och så småningom började vi repetera lite mer organiserat, och körde också in en del av dom sånger som jag gjort till Mockers.

[Efter några spelningar] ringde Rune Hallberg, radioproducent, som hade ett radioprogram som hette Midnight Hour och frågade om jag fortfarande hade den här gruppen.

[Vi la] till Per-Ove Kjellgren på trummor och Arne Frank på bas, och så blev vi en kvintett. Vi spelade in några låtar för detta radioprogram.

Håkan Ripa, som var tredjeman i Mockers, var med på radioinspelningen för att sjunga stämmorna på dom gamla låtarna, för Affe som ju var ett geni på att lära sig stämmor [..] hade lärt sig sina, men Peter Clemmedson [..] hade inte hunnit lära sig sina.

Dessutom skulle han spela gitarr samtidigt, så Håkan Ripa och jag och Björn sjöng på den första spelningen i radion med Hoola Bandoola Band.


Ur boken Livet är en fest sidan 73.

Bloggtoppen.se