Micke Orgel goes live - Om svensk musik

Micke Orgel delar med sig av nyheter och erfarenheter från svenskt musikliv. Skicka gärna epost om du vill dela med dig av nyheter, musikfiler, information eller bara vill prata om svensk musik i allmänhet: micke_orgel@hotmail.com

28 juli 2006

Melinda Wrede

Som jag skrev för en månad sedan så är Melinda Wrede på gång med nytt material efter lång tystnad.

Det var ju i början av 2000-talet som hon och flera andra tjejer (bland andra Feven) slog igenom och tog för sig inom hiphopgenren men sedan blev det tyst. Ända till nu alltså. I oktober är det tänkt att nya albumet Lögner efter läggdags ska släppas och under sommaren har hon gjort

Du kan läsa en intervju med MelindaMetro.

Tyvärr är hennes hemsida dåligt uppdaterad. Hon spelar inte alls på Storsjöyran idag och har inte gjort någon turné i sommar som hemsidan säger. De låtar man kan höra smakprov från är inte från kommande albumet och så vidare.

Melinda Wrede ha för övrigt också varit programledare på P3 i sommar, på Morgonpasset.

Andra bloggar om: ,

Calling Neo

Jag nämnde storasyster Thunberg tidigare idag men faktum är att lillebror Thunberg gör mer skäl till att bli omnämnd på min blogg.

Han har numera ett band tillsammans med Emma Pettersson. Bandet heter Calling Neo och ett album är under inspelning. Man kan lyssna på smakprov under kategorin media/download.

Andra bloggar om: , , , ,

Vissa saker förändras aldrig

Ida på Rosa bloggen avslöjar att sångaren i The Pinks (Robert Andersson) inte förändrat sin namnteckning sedan han skrev autografer på 80-talet.

Jag skrev för övrigt skrivit om The Pinks redan för ett år sedan och Ida har också skrivit om bandet tidgare, bland annat här.

Andra bloggar om: , , , ,

Millencolin chattade på Aftonbladet

Millencolin har chattat på Aftonbladet.

Andra bloggar om: ,

Oscar III spelar på EM-festen

Oscar III berättar att de kommer att spela på EM-festen (årets upplaga av Göteborgskalaset) som äger rum 4-13 augusti i Göteborg.

Vill du se Oscar III är det Frihamnspiren som gäller och tiden är ca 19.20 den 11 augusti. Gratis inträde.

Andra bloggar om: , , ,

Vad händer med The Concretes?

The Concretes har som bekant tappat sin sångerska Victoria Bergsman som istället bestämt sig för att satsa på en solokarriär. Lär mer på Musikjournalens hemsida.

Bandet berättar på sin hemsida att man inte kommer att ta in någon ersättare för Victoria utan istället jobba som man tidigare gjort fast man en medlem mindre. Bandet jobbar för övrigt redan på ett nytt album.

Andra bloggar om: , ,

Collective: Musik har intervjuat Timo Räisänen

Bloggen Collective: Musik har träffat Timo Räisänen för en intervju.

Andra bloggar om: ,

27 juli 2006

Hellacopters och TSOOL har chattat på Aftonbladet

Läs Aftonbladetchattarna med The Soundtrack of our lives och Hellacopters.

Andra bloggar om: , , ,

24 juli 2006

The Hives-chat

The Hives har chattat på Aftonbladet.

Andra bloggar om: ,

19 juli 2006

Mickes Måndagslista, vecka 28

1. (2) Klubbland - Låt
Egentligen är det mer Håkan Hellströms framträdande på Allsång på Skansen som ligger etta. Framträdandet gav också folk chans att bli hjältar i min bok. Anders tog chansen.

2. (4) Nya artister - Artister
Dräp en hund är veckans fynd!

3. (NY) MARBLE! - album
Marble! släppte nyligen sitt debutalbum och i veckan så var jag i väg och köpte det och det motsvarar verkligen mina förväntningar. Visst, jag hade hört ungefär hälften av låtarna tidigare men även övriga låtar håller måttet. Favoritlåtar just nu är BAM! och Nancy Drew. Jag har tidigare skrivit om bandet här.

4. (NY) Myspace.com - Sajt
Att det finns sjukt mycket bra svensk musik som nästan ingen hört talas om tidigare har jag vetat tidigare men Myspace har visat att det är ännu mer än vad jag tidigare trott!

5. (NY) Femma - Svensktoppsplacering
Att Boten Anna ligger femma på Svensktoppen är inget annat än ren och skär humor. Ni kan förresten fortfarande ladda ner låten här.

Mickes Måndagslista, vecka 27

Fler måndagslistor hittar du här.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Mando Diao släpper nytt!

Mando Diao är på gång med ett nytt album, det tredje i ordningen. Det beräknas släppas den 6 september och kommer att heta Ode to Ochrasy.

Förstasingel blir Long before rock 'n' roll.

Andra bloggar om: ,

18 juli 2006

David Fridlund fortsätter blogga på svenska

David Fridlund fortsätter att blogga på svenska och berättar i sin senaste post att livet som musiker inte alltid är en dans på rosor.

Andra bloggar om: ,

Dräp en hund

Via Absolut Noise upptäcker jag bandet Dräp en hund. Det som gör bandet speciellt är inte blandningen av Philemon Arthur and the Dung och White Stripes utan bandmedlemmarnas ålder. Dräp en hund består av två tjejer, Alva Melin och Gabbi Evrén, som båda är 13 år! De slår alltså Taxi, Taxi! med hästlängder när det gäller ålder.

Det är enkla låtar, enkla texter och riktigt skitigt sound men de träffar så rätt. Gå in på Absolut Noise och lyssna själv! Det finns tre låtar upplagda där.

Andra bloggar om: , ,

Ace of Base gör comeback!

Efter flera års tystnad säger ryktena att Ace of Base planerar att ge sig ut på en världsturné under nästa år. Bandet kommer dock inte att ge ut någon ny skiva i samband med det.

Andra bloggar om: ,

Millencolingitarrist startar eget band

Mathias Färm, gitarrist i Millencolin ska göra en soloskiva och har därför satt ihop ett band för ändamålet. Bandet heter Frankie Lee och skivan beräknas släppas i början av nästa år.

Läs mer på SvD.se.

Andra bloggar om: , , ,

15 juli 2006

Bloggosfären är fantastisk!

Igår efterlyste jag någon som ville bli min hjälte genom att posta ett videoklipp av Håkan Hellström framförandes Klubbland på Allsång på Skansen.

Bara några timmar senare har Anders på Popkarusellen lagt upp ett klipp från webbsändningen av programmet på YouTube.

Det är just det här som jag tycker är så fascinerande med hela det här bloggfenomenet. Man kastar ur sig en fråga, en uppmaning, en idé, vad som helst, och snart har någon hjälpt dig.

Anders! Härmed dubbar jag dig till evig Micke Orgel-hjälte! Tusen och åter tusen tack!

Andra bloggar om: , , , , , ,

14 juli 2006

Blir du min hjälte?

Den som ser till att ett videoklipp av Håkan Hellström framförandes Klubbland på Allsång på Skansen hamnar på Youtube eller ännu hellre, något nedladdningsställe blir för evigt min hjälte.

Reprisen av Allsång på Skansen sänds ikväll 22.55 i SVT1 och på söndag klockan 15.30, också det i SVT1.

Hjälp mig!!!

Andra bloggar om: , , ,

12 juli 2006

Håkan Hellström gästade Allsång på Skansen

Håkan Hellström gästade Allsång på Skansen igår och framförde bland annat Klubbland. Vilket ös det blev ytterligare i den låten när syntslingan byttes ut mot saxofon!

Missade du programmet så gå in på Allsång på Skansens hemsida där du kan se programmet. Under dagen kommer dessutom extramaterial att läggas upp, bland annat med Håkan framförandes En midsommarnattsdröm och Nu kan du få mig så lätt.

Andra bloggar om: , , ,

11 juli 2006

SHEMUSIC: intervju med Annika Norlin (Hello Saferide)

En av de som såg Marit Bergmans konsert var Annika Norlin aka Hello Saferide som jag fått tid till en intervju med.

Vi sätter oss på uteserveringen vid Amiralen (innescenen) och sedan utspelar sig följande samtal:

MO = Micke Orgel
HS = Annika Norlin, Hello Saferide

MO: Du är både journalist och artist. Vad är roligast, att intervjua eller att bli intervjuad?

HS: Jag tycker att det är mycket roligare att intervjua. Men det är trevligt att bli intervjuad, man träffar mycket trevligt folk och jag är inte rädd för det som många andra är för det är ju en ganska läskig situation man blir utsatt för egentligen.


MO: Du har nyss släppt en EP med fem nya låtar. Varför valde du att göra så istället för att låta dem hamna på ditt andra album?

HS: Jag är vän av principen "Hellre kvantitet än kvalité". Men jag skriver så otroligt mycket låtar men jag ville inte göra ett till album på så kort tid. Jag har ju så mycket låtar men det skulle kännas som om albumet bara hade hafsats fram. Jag skrev tre av låtarna på EP´n på en vecka för att vi skulle ha något att spela med bandet och eftersom det gick så snabbt att skriva dem och att repa in dem, att folk tyckte de var jättebra då kändes det som att vi lika gärna kunde spela in dem och släppa dem snabbt också. Det var egentligen en rolig grej bara men det har ju gått bra för den.

(In som fyra på singellistan första veckan, därefter plats sex och plats 23. MO. anm.)

MO: Du säger att du har mycket låtar. Hur går tankarna kring ett andra album?

HS: Jag vet inte om de går på något särskilt sätt. Jag har visserligen börjat skriva på svenska också men jag vet inte vad som kommer att hända med det, om det blir ett annat projekt eller så. Sen får vi ju se vad som händer utlands och så också.


MO: Du syftar på den amerikanska TV-serien "Big Love" som i ett avsnitt ska spela upp närmare en och en halv minut av Long lost penpal?

HS: Ja, men det där är så oförutsägbart att man inte vet hur det blir. De kanske spelar två toner eller har klippt bort den helt. Men för att avsluta resonemanget kring nästa album så tror jag att det kommer ett till på engelska men nu finns det mycket att jobba på i utlandet kring det första albumet så jag har ingen aning om när det i så fall släpps.

MO: Är utlandet något du satsar på?

HS: Jag har ju haft sånt flyt att jag aldrig behövt satsa. Det började med High school stalker som las ut på internet och sen har allting flytit på. Just nu flyter det på bra utomlands också utan att jag behöver lägga en massa krut på det. Det rinner på bara.


MO: Det var väl samma sak i början? Skivbolag hörde av sig till dig och inte tvärtom?

HS: Ja. Jag brukar alltid gå efter min magkänsla och Razzia kändes rätt. Det var väl lite naivt av mig, jag hade ju ingen koll på den branschen och kollade inte upp någonting utan jag gillade bara Martina och hennes man som har Razzia, men jag sa bara att vi kör utan att kolla igenom kontrakt och så där. Sen efteråt har jag fattat att jag fått världens bästa deal och världens skivbolag men det var egentligen bara en slump.

MO: Jag har läst någonstans att du gillar duettkonceptet

HS: Ja, jag gillar verkligen duetter och finns många jag skulle vilja sjunga duett med. Just nu befinner jag mig i en väldigt bra situation för alla som jag verkligen vill sjunga med får jag sjunga med nu. Jag brukar utnyttja det i I thought you said summer is gonna take the pain away som Ludwig Bell sjunger på albumet och som Andreas Söderlund brukar sjunga live. Om det är någon annan i närheten som jag gillar så brukar jag tvinga dem att sjunga ibland. Jag har t.ex sjungit fått sjunga med Martin Hanberg från Vapnet, Maia , Andrea (Kellerman, Firefox AK, MO. anm.), Ludwig, Andreas och Markus Krunegård från Laakso och jag hoppas det blir ännu fler. Det är väligt härligt sätt att börja umgås med folk genom att fråga om de vill sjunga med en.


MO: Du kommer inte att köra ett duettkoncept som Ane Brun gjorde på albumet Duets?

HS: Jag hade faktiskt en sån idé att på nästa album använda mig av olika producenter och olika duetter men jag tröttnade faktiskt på det innan jag ens kommit igång. Sen visade sig att Montt Mardié ska göra en sån skiva. Honom hade jag gärna sjungit med.

MO: Vad händer annars i sommar? Mycket festivaler?

HS: Ja, det blir det. Vad som sen händer i höst har jag egentligen ingen aning om. Jag ska fortsätta jobba med Musikjournalen Live men musikaliskt.. Jag har några bokade spelningar på t.ex Nalen i Stockholm och KB i Malmö. Det är verkligen roligt att spela på sommaren men det blir ofta utomhus och mitt på dan, samtidigt som vi satsar åt det lite poppigare hållet så det är nog inte så mycket som går in så i höst ska vi göra spelningar som är lite mer stillsamma och som man sitta ner och ha jättebra ljud. Sen kommer vi säkert att spela utomlands också.


MO: När får vi höra Hello Saferide i Musikjournalen Live?

HS: Det får vi aldrig göra! Det är ett jättejobbigt koncept för artisterna att först spela och komma i stämning för det och sedan direkt gå och bli intervjuad och tillbaka igen i en timme, det skulle jag aldrig våga.

MO: Lite andra frågor så som inte har med din musik att göra. Du har inte körkort?

HS: Nej..

MO: Men vem kör turnébussen?

HS: Det är faktiskt lite av en ångestfråga. Det är tre i bandet som har körkort, det bara jag och basisten Jens (Lagergren MO. anm.) som inte har det så vi brukar kalla oss för amöborna för vi bidrar inte med någonting. Idag har jag till exempel bara sovit på vägen ner medan de andra kört. Men jag gör egentligen alla en tjänst genom att inte köra. Jag har kört upp tre gånger och jag är verkligen världens sämsta bilförare som dessutom har dåligt lokalsinne.

MO: Vem skulle du helst vilja höra prata i programmet Sommar i P1?

HS: Min idol är ju Tom Waits. Han skulle kunna sitta och säga "soppa, soppa, soppa" med sin fantastiska röst och jag skulle tycka att det var så bra! Men överhuvudtaget skulle jag vilja höra fler pensionärer. Jag blev helt tagen av dokusåpan Stjärnorna p å slottet och tänkte att vad skönt att få höra personer på 60-70 år sitta och prata för de har ju varit med om så otroligt mycket. Så jag skulle vilja höra fler 80-90-åringar i Sommar.

MO: Vem vill du ge Nobels Fredspris?

HS: Det tycker jag borde gå till personer som inte antar att andra människor vill dem ont hela tiden. Det finns så många människor som tror att andra vill dem illa, som hetsar upp sig över vad någon anna sagt istället för att tänka sig in i dennes situation.

MO: Sista frågan så. Hur går det med romanen? *)

HS: Det går väldigt sakta eftersom jag inte hinner skriva så mycket, men jag är helt säker på att det blir nåt. Om jag ser min framtid så ser jag faktiskt inte att jag skulle vara artist särskilt länge utan jag ser att jag skulle vara författare. Jag tror att jag kommer att bli som Håkan Nesser som med stor stickad tröja drar in kosing.

*) Romanen nämns i den här intervjun.

Andra bloggar om: , , , ,

10 juli 2006

Mer om fildelning

Sydsvenskan har samlat alla sina artiklar kring fildelning sedan 2005 på en sida. Det har blivit en hel del.

Andra bloggar om: , ,

Mickes Måndagslista, vecka 27

1. (5) Shemusicfestivalen - Festival
Bra arstister, bra väder, bra stämning! Läs mer här.

2. (1) Klubbland - Låt
Håkan Hellströms låt har snurrat friskt ytterligare en vecka.

3. (NY) Kommande album - Nyhet
Marit Bergman släpper nytt i höst.

4. (4) Nya artister - Artister
Nyupptäckta artister den här veckan är Garmisch Partenkirchen.

5. (NY) Everything, Allright!? - Låt
My Darling YOU!s nya låt är det inget fel på! Du hittar den och några till med bandet här.

Mickes Måndagslista, vecka 26

Fler måndagslistor hittar du här.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

David Fridlund skriver om illegal fildelning

David Fridlund, sångaren i David and the Citizens har skrivit om vad han tycker om fildelning. Han har dessutom (tillfälligt) övergått till att skriva på svenska i sin blogg.

Andra bloggar om: , ,

SHEMUSIC: Länkar

Här följer länkar till alla mina poster om Shemusicfestivalen samt till tidningsartiklar, andra bloggar om festivalen osv.

Micke Orgel-poster:
SHEMUSIC
SHEMUSIC: Erika Rosén
SHEMUSIC: Maia Hirasawa
SHEMUSIC: Marit Bergman
SHEMUSIC: Firefox AK
SHEMUSIC: Hello Saferide
SHEMUSIC: The Tiny

SHEMUSIC: Intervju med Hello Saferide.

Tidningsartiklar:
Metro: Intervju med Billie the vision and the dancers
Sydsvenskan: Shemusic med backstage-plums
Sydsvenskan: Banden höjde temperaturen på Shemusic
SVD: Gudrun Hauksdottir: motvikt

Andra bloggar om festivalen:
Collective: Musik

Fler länkar kommer efterhand.

Andra bloggar om: , ,

SHEMUSIC: The Tiny

Det sista bandet jag ser under kvällen är The Tiny. Jag har inte tidigare hört så mycket av bandet och även om deras svårmodiga musik tilltalar många så har svårt att få musiken att nå in. Visst, det är bra, men när jag går ut från spelningen är det jag minns bäst sågen. Såg är inte ett instrument jag ser särskilt ofta men det har något trollskt ljud över sig som gör att det passar bra till The Tinys musik.

Ellekari Larsson har dock en fantastisk röst men som sagt, The Tiny lämnar tyvärr bara ett "jaha" bakom sig när jag går ut, trots alla fantastiska ingredienser.

Andra bloggar om: , , ,

SHEMUSIC: Hello Saferide

Tyvärr krävde magen sitt och medan jag satt på restaurang med några vänner passade Audry och Taxi, Taxi! på att ha sina spelningar som jag alltså missade.

Jag kom dock tillbaka till området lagom för att bli omsprungen av två tjejer på väg fram till stora scenen fnittrandes "Nu kommer det bästa på hela kvällen!" och jag är böjd att hålla med.

Hello Saferide har trots bara ett album, en EP och en tidigare bevistad spelning av mig växt sig större än t.ex Marit Bergman i min bok.

Det handlar i första hand om låtarna vars melodier har en tendens att fastna som tuggummi, men det handlar också om texterna som med sin humor och sina annorlunda teman och vinklingar känns som något nytt.

Att dessutom fortsätta att inleda sina spelningar med The quiz även sedan den blivit en radiohit är tufft men jag tror knappast någon i kvällens hittills största publik lämnar spelningen redan efter att ha hört den. Förklaringen till att publiken växt till sig jämfört med tidigare spelningar är bland annat att klockan är 21.30 när Hello Saferide går på och solen har gått ner bakom pariserhjulet och det är en behaglig värme som ersatt den tidigare tryckande.

Jag träffade Annika Norlin aka Hello Saferide under kvällen för en intervju som kommer upp på bloggen vilken dag som helst. Håll utkik!

Andra bloggar om: , , ,

SHEMUSIC: Firefox AK

Firefox AKs keyboardist har den otacksamma uppgiften att försöka klappa igång den fåtaliga publiken framför scenen men det går väldigt trögt. Fortfarande är det skuggan en bit därifrån som håller folk borta från området framför scen. Keyboardisten gör några fler försök att få igång publiken men bara några få klappar med. När Andrea Kellerman, Firefoxen själv gör detsamma blir det bättre fart och snart klappar de flesta med. Otacksamt var ordet..

Firefox AK bjuder på en riktigt bra spelning och det var svårt att inte få rysningar när introt till Love to run dönade ur högtalarna. Som jag sagt skrivit tidigare så är det ju årets bästa intro så här långt.

För övrigt måste jag beröm till ljudpersonalen på festivalen. Suveränt ljud och med en nivå som inte krävde öronproppar. Det var väl bara ljudet till Andreas gitarr under Firefox-spelningen som krånglade lite grand. I övrigt högsta betyg för ljudet, det var en njutning!

Andra bloggar om: , , , ,

09 juli 2006

SHEMUSIC: Marit Bergman

Marit Bergman spelade på stora utomhusscenen och precis som Erika Rosén hade hon svårt att få folk att komma nära då majoriteten helst höll sig i skuggan vid sidan av även om naturligtvis fler trotsade den gassande solen.

Marit körde några av sina gamla hits blandat med en hel del nytt, bland annat kommande singeln No party som lovade gott inför albumet som kommer den 6 september.

Tyvärr tände det aldrig riktigt till även om Marit gjorde sitt bästa med avslappnat mellansnack om kommande bad, att vi skulle dricka mycket om vi stod i solen och om keyboardisten Åsa Jacobsson som hade ett plan att passa som skulle lyfta bara någon timme efter konsertens slut.

För övrigt kom Katharina Nuttall in på scenen och gästsjöng på en av låtarna.

Andra bloggar om: , , ,

SHEMUSIC: Maia Hirasawa

Efter Erika Roséns spelning begav vi oss inomhus för att se Maia Hirasawa. För mig är hon mest känd för att sjunga med Hello Saferide och jag hade före kvällens konsert inte hört några av hennes egna låtar.

Jag fann snart att hennes texter om människor hon träffade i Indien, om Myspace och andra lite ovanligare teman då och då förde tankarna till just Hello Saferide även om det kändes som en lightversion. Därmed inte sagt att det inte var bra. Jag tycker det var resursslöseri av bandbokaren att låta Maia få en egen speltid först när Bobby Baby tvingades ställa in. I och med att hon spelar med Hello Saferide så skulle hon ju ändå till Malmö menar jag.

Efter konserten köpte jag hennes demo som jag dock inte hunnit lyssna på ännu men jag skriver ihop ett liten recension när det är gjort.

Andra bloggar om: , , ,

SHEMUSIC: Erika Rosén

Först ut av artisterna jag såg på Shemusicfestivalen i fredags var Malmötjejen Erika Rosén.

Med slitna jeans och långt hår såg hon som nån rockdrottning hämtad från 70-talet, men musikaliskt förde hennes gitarrbaserade singer/songwriterpop tankarna snarare till Elin Sigvardsson.

Tyvärr stod solen på rejält framför scenen vilket gjorde att de flesta besökare höll sig i skuggan under träden vid sidan av och ganska långt från scenen.

Det finns några låtar att lyssna på hennes Myspace-konto.

Andra bloggar om: , , ,

SHEMUSIC

Shemusic presenterar sig på sin hemsida som

"en akustisk konsertklubb som riktar blicken mot kvinnliga låt- och textför-
fattare. Musik att inspireras och uppfyllas av, med starkt personligt uttryck, och som håller utan ytlig paketerade och lättköpta manéer."


Det är alltså kvinnliga artister som står i centrum och för andra året i rad arrangerades i fredags Shemusicfestivalen. Sammanlagt 16 olika artister stod på scen varav tre utländska. (En fullständig lista över banden som spelade hittar du här.)

Jag kommer den närmaste tiden att skriva om artisterna jag såg och vad jag upplevde på festivalen så håll utkik!

Andra bloggar om: , ,

07 juli 2006

Veronica Maggios nya singel

Veronica Maggios nya singel Nöjd? släpptes tidigare i veckan och förutom radioversionen av låten innehåller den även en remix av Spånka Nkpg.

Låten låter som ett sammarbete mellan Snook och Lasse Lindh då låtens rytm och textens frasering påminner mycket om dessa två artister. Jag tycker dessutom att första raderna i refrängen låter lite grand som motsvarande refränginledning till Kents låt Max 500.

Jag har dock svårt att se att den här låten blir samma framgång som hennes förra singel Dumpa mig.

Du kan för övrigt lyssna på smakprov på alla fyra spår singeln på hennes hemsida.

Andra bloggar om: ,

06 juli 2006

Två låtar med The Embassy

Absolut Noise har lagt ut två låtar med The Embassy för dig att ladda ner.

Andra bloggar om: , , ,

05 juli 2006

Garmisch Partenkirchen.mp3

Jag fick ett mail som ett uppmanade mig att lyssna på elektronikabandet Garmisch Partenkirchen. Elektronika är inte någon musikstil som jag brukar lyssna på, men det här var ganska bra.

GPK har nyligen släppt en EP Black paint som går att ladda ner härifrån och när jag idag lyssnade igenom låtarna ordentligt blev jag lite förvånad över hur det kunde slumpa sig att jag just den 5 juli för första gången uppfattade textraden "We're getting married on the 5th of July" från låten Fashionista.

Andra bloggar om: , , ,

Releasefest med Marble!

Den 15 juli klockan 20.00 är det releasefest för Marbles självbetitlade debutalbum som släpptes för en knapp månad sedan. Platsen du ska bege dig till om du vill vara med är Ove med skägget på Kungstensgatan 41 i Stockholm.

Dagens skiva ger albumet 9 av 10 i betyg.
Sundsvalls Tidning är inte lika imponerade utan ger skivan 3 av 5.

Jag har tidigare skrivit om bandet här.

Andra bloggar om: ,

Nytt album med Marit Bergman

Om du gillar Marit Bergman så kommer säkert nyheten om hennes kommande skiva som en glad sådan.

I think it's a rainbow kommer det att heta och släpps den 6 september och i slutet av juli släpps förstasingeln No party.

Ska vi gissa att vi får höra en del av de nya låtarna på de spelningar hon kommer att göra i sommar? Än så länge finns bara fyra inbokade men det lär bli några till.

6 juli: Norrköping (Knickedick)
7 juli: Malmö (Shemusicfestivalen)
8 juli: Varberg (Majas)
28 juli: Östersund (Storsjöyran)

Andra bloggar om: , , ,

04 juli 2006

Nytt och gammalt med My Darling YOU!

Här är några gamla och nya låtar med Göteborgsbandet My Darling YOU! att ladda ner.

My Darling YOU! - Everything, allright?!
Hämtad från deras kommande vinylsjua My heart beats too fast for our friendship to last.

My Darling YOU! - Please don't talk to me I fall in love so easily
Klassiker!

My Darling YOU! - Please don't talk to me I fall in love so easily (Mr. Pedro feat. Funky Fredd remix)
Okej, i mina öron låter det inte riktigt bra i jämförelse med orginalet, men det är ändå en kul version. Varning för rap!

Fler låtar finns att ladda ner på My Darling YOU!s hemsida.

Andra bloggar om: , ,

Otur and Johnny - Additional love.mp3

Den lilla etiketten Bedroom släppte för ett tag sedan en singel med Otur och Johan Tuvesson från projektet Nikolas Makelberge. Singeln hette Additional love och släpptes i en mycket begränsad upplaga som nu har sålt slut så istället kan vi som blev utan ladda ner låten på Bedrooms hemsida.

Otur and Johnny - Additional love

Andra bloggar om: , , , , , ,

03 juli 2006

Juni Järvi och Taxi Taxi! till Accelerator i Stockholm

Jag läste just på Musikjournalens hemsida att Juni Järvi och Taxi Taxi! kommer att spela på Accelerator i Stockholm på torsdag. Grattis Stockholm!

Andra bloggar om: , , ,

Rockfoto ligger nere

Jag upptäckte just att Rockfoto ligger nere pga tekniska problem och inte räknar med att vara uppe igen förrän om några dagar.

Andra bloggar om: ,

Mickes Måndagslista, vecka 26

1. (5) Klubbland - Låt
Håkan Hellströms låt har snurrat friskt senaste veckan.

2. (NY) Ondskan - Musiktidning
Senaste numret av musiktidningen Ondskan fick mig att utbrista Jag tror jag är kär!

3. (NY) Intervju med Lars Winnerbäck - Intervju
Äntligen fick jag höra Musikjournalens intervju med Lars Winnerbäck.

4. (3) Nya artister - Artister
Nyupptäckta artister den här veckan är My aspirin bird och Euphoria and the lazy boy.

5. (NY) Shemusicfestivalen - Festival
Programmet till Shemusicfestivalen släpptes i veckan. Festivalen äger rum i Malmö på fredag.

Mickes Måndagslista, vecka 25

Fler måndagslistor hittar du här.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

02 juli 2006

Programmet till Shemusicfestivalen

Jag har tidigare skrivit om Shemusicfestivalen i Malmö här och nu har programmet släppts.

Stora scenen:
15:30 - 16:00 The Models
16.30 - 17.00 Erika Rosén
17.30 - 18.10 Marit Bergman
18.50 - 19.30 Firefox AK
20.10 - 20.50 Blue Foundation (DK)
21.30 - 22.20 Hello Saferide
23.00 - 00.00 Joan as a Policewoman (US)

Amiralen:
16.00 - 16.30 Winter took his life
17.00 - 17.30 Maia Hirasawa
18.10 - 18.50 Wendy McNeil (CA)
19.30 - 20.10 Audrey
20.50 - 21.30 Taxi Taxi
22.20 - 23.00 The Tiny
00.00 - 00.30 Billie the Vision and the Dancers
00.50 - 01.30 Cat5

00.00 - 03.00 DJ: J-OL

Tyvärr har Bobby Baby fått ställa in pga privata göromål och istället har Maia Hirasawa som vi kan höra i Hello Saferides band hoppat in.

Bobby Baby har för övrigt en ny video uppe på sin hemsida. Se A some place new här.

Shemusicfestivalen äger för övrigt rum fredagen den sjunde juli och platsen är Folkets Park i Malmö.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Bloggtoppen.se